Škoda 3x3 Ljubljana Challenger 2019

Škoda 3x3 Ljubljana Challenger je v strogem središču Ljubljane na Kongresnem trgu, 17. in 18. avgusta poskrbel za spektakularen dogodek. Na turnirju, ki poteka pod okriljem svetovne košarkarske zveze FIBA 3x3, se je pomerilo tudi nekaj najboljših ekip iz celega sveta. Sonce, zabava, izjemna lokacija in pester spremljevalni program z zaključkom v soju žarometov so dali pečat mednarodnemu turnirju v košarki 3x3 v Sloveniji.

Na trdnih temeljih zelo uspešnega državnega prvenstva v košarki 3x3, ki ga organiziramo že od leta 2004, se je razvil nov, še večji in pomembnejši projekt, mednarodni turnir Škoda 3x3 Ljubljana Challenger pod okriljem FIBE 3x3. V Ljubljano so tako prišli najboljši svetovni košarkarji, ki so se med seboj pomerili za bogat nagradni sklad v višini 32.000 dolarjev.

Nastopilo je 16 ekip, od tega se je 6 ekip najprej pomerilo v dveh kvalifikacijskih skupinah. Zmagovalca sta se pridružila ostalim ekipam razdeljenim v štirih skupine, prvi dve ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v četrtfinale. Zmagala je ekipa Vrbas iz Srbije.

Video reportaža

Video napovednik

GENERALNI SPONZOR

Zavarovalnica Triglav, d.d.

SPONZORJI

PARTNERJI