3x3 Ljubljana Challenger 2017

Samsung Ljubljana 3x3 Challenger je v strogem središču Ljubljane na Kongresnem trgu, 18. in 19. avgusta poskrbel za spektakularen dogodek. Na turnirju, ki poteka pod okriljem svetovne košarkarske zveze FIBA 3x3, se je pomerilo tudi nekaj najboljših ekip iz celega sveta. Sonce, zabava, izjemna lokacija in pester spremljevalni program z zaključkom v soju žarometov so dali pečat prvemu mednarodnemu turnirju v košarki 3x3 v Sloveniji.

Na trdnih temeljih zelo uspešnega državnega prvenstva v košarki 3x3, ki ga organiziramo že od leta 2004, se je razvil nov, še večji in pomembnejši projekt, mednarodni turnir Samsung Ljubljana 3x3 Challenger pod okriljem FIBE 3x3. V Ljubljano so tako prišli najboljši svetovni košarkarji, ki so se med seboj pomerili za bogat nagradni sklad v višini 10.000 dolarjev.

Nastopilo je 16 ekip v štirih skupinah, prvi dve ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v četrtfinale. Skupaj se je odigralo 31 tekem. Zmagala je ekipa Liman iz Srbije, ki so bili celoten turnir razred zase.

Sodelovalo je tudi pet slovenskih ekip, ki so se zelo dobro odrezale:
2. mesto: Ljubljana
4. mesto: Kranj
5. mesto: Piran
8. mesto: Bernardin
11. mesto: Slovenske Konjice

Video reportaža

Video napovednik

GENERALNI SPONZOR

Zavarovalnica Triglav, d.d.

SPONZORJI

PARTNERJI

Organizator dogodka: Košarkarska zveza Slovenija
Izvajalec dogodka: Ekstrem d.o.o.
Kontakt: 3x3@kzs.si